Alles kan een keer mis gaan, ook bij een duik. Als lid van OSV Deurne ben je voor een aantal zaken automatisch verzekerd bij de NOB:

Ongevallenverzekering

De collectieve ongevallenverzekering van de NOB keert een vergoeding uit bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een duikongeval, mits aan de veiligheidseisen is voldaan. Deze verzekering dekt dus geen geneeskundige kosten! Uitzondering is de vergoeding van kosten van de behandeling van een decompressieongeval, die wel in deze verzekering is opgenomen. De dekking is wereldwijd, en geldig tot en met het jaar waarin de verzekerde 85 wordt. Claims stuur je aan info@meijers.nl onder vermelding van ‘NOB Collectieve ongevallenverzekering’.

Decompressiebehandeling

De kosten van een behandeling in een decompressiekamer zijn verzekerd via de collectieve ongevallenverzekering van de NOB. De dekking geldt wereldwijd en vergoedt de kostprijs van de decompressiebehandeling. Meestal vragen ze wel naar een pasje van de verzekeraar voordat ze je in de tank schuiven. Via Mijn NOB kun je de digitale NOB-ledenpas downloaden. Hierop staat vermeld dat je bent verzekerd voor aansprakelijkheid en de kosten van een decompressiebehandeling. Let op: de kosten van het transport van de plek van het duikongeval naar de decompressiekamer vallen niet onder deze dekking. De vergoeding van deze kosten valt onder de duikreisverzekering. In geval van nood in het buitenland kun je contact opnemen met de alarmcentrale van Hienfeld: SOS international via telefoonnummer 020 651 51 51. Deze alarmcentrale is 24/7 bereikbaar.

Collectieve Aansprakelijkheidsverzekering

De collectieve aansprakelijkheidsverzekering is er voor alle leden op het moment dat zij onverhoopt aansprakelijk worden gesteld voor schade aan personen of goederen tijdens het beoefenen van de onderwatersport. Een voorbeeld: je laat een duikfles op de tegeltjes van het zwembad vallen en je bent daarvoor terecht aansprakelijk gesteld door de eigenaar van het zwembad. Deze verzekering is secundair. Dit betekent dat je eerst je eigen WA-verzekering aanspreekt. Als onderwatersport in je eigen WA-verzekering is uitgesloten op de polis, dan kun je alsnog een beroep doen op de NOB-verzekering. Claims stuur je aan info@meijers.nl onder vermelding van ‘NOB Collectieve aansprakelijkheidsverzekering’.

Zelf afsluiten: Reisverzekering

Je bent via de NOB NIET verzekerd voor schade aan je eigen materiaal, medische kosten (buiten de decompressiebehandeling), annuleringskosten e.d.. Hiervoor dien je zelf een (duik)reisverzekering en eventueel een annuleringsverzekering af te sluiten. De NOB biedt een doorlopende duikreisverzekering aan voor de leden die in Nederland wonen. Standaard biedt deze verzekering werelddekking. Ook de reis van en naar de duikstek én de duik zelf zijn gedekt. De dekking geldt ook tijdens een dagje duiken op je favoriete duikplek in Nederland. Je kunt natuurlijk ook zelf een reisverzekering afsluiten.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website van de NOB en op de website van Duikspotter.


Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 9 januari 2020