Beste OSV-duikers,

OSV Deurne gaat een DAN (Divers Alert Network)-cursus verzorgen op 12 januari 2016 vanaf 19:00 uur. Wat houdt DAN in, zul je jezelf misschien afvragen. Hieronder volgt een uitleg.

Basic Life Support
De Basic Life Support-cursus is een beginnersopleiding, bedoeld om mensen Basic Life Support-technieken aan te leren bij volwassen slachtoffers met levensbedreigende verwondingen, in afwachting van de lokale medische hulpdiensten.

Automated External Defibrillation
Deze cursus, DAN Automated External Defibrillation (AED), is een beginnerscursus, bedoeld om het algemene duik- (en geïnteresseerde niet-duik-) publiek op te leiden om de waarschuwingstekens van een plotselinge hartstilstand beter te herkennen en eerste hulp te verlenen met gebruik van ‘levensreddend handelen’-technieken en een Automatische Externe Defibrillator te gebruiken terwijl er deskundige hulp ingeroepen wordt en/of er gezorgd wordt voor vervoer naar de dichtstbijzijnde kliniek.

Ook zul je leren om zuurstof toe te passen.

Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries
De cursus DAN Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries biedt basistraining, bedoeld om duikers en geïnteresseerde niet-duikers (zoals bijvoorbeeld een kapitein van een charterboot) te leren duikverwondingen te herkennen en eerste hulp met zuurstof toe te dienen.

De brevetkaarten zullen pas besteld worden als we weten hoeveel deelnemers zich opgegeven hebben.
De les duurt één avond en start om 19.00 uur met het theoretische gedeelte waarna aansluitend het praktijkgedeelte begint.
De eigen bijdrage voor deze cursus bedraagt € 35,00 per persoon, die we via automatische incasso van je bankrekeningnummer zullen afschrijven onder vermelding van DAN-opleiding.
Met deze cursus word je voor 2 jaar geregistreerd in het DAN-register. Daarna volgt een update waarvan de kosten een stuk lager zullen liggen omdat je niet meer geregistreerd hoeft te worden. Voor de instructeurs en de zwembadtoezichthouders geldt dat ze na één jaar nog een trainingsavond krijgen die overigens kosteloos zal zijn.

Geef je snel op (uiterlijk op 1 december 2015) door een mail naar Chris@garagevink.nl te sturen. Meld je je later aan, dan moet er aan DAN € 15.- extra aan behandelingskosten betaald worden.

Geregistreerd
Daarna moet je een update volgen. De prijs hiervan zal een stuk lager zijn, omdat je niet meer opnieuw geregistreerd hoeft te worden.

We hopen op een grote opkomst.

Met vriendelijke groet,

Chris Vink
Heesakkerweg 22
5721 KP Asten
Tel. 0493-696962
Mob. 06-51330682
Chris@garagevink.nl